At løbe eller ikke løbe, når jeg er gravid?

“Du må godt løbe…nej vent, det må du ikke…eller måske…?”Svaret er ikke et “JA” eller “NEJ”.Det er nemlig et rigtig godt spørgsmål!

Og jeg kan super godt forstå dit behov og din lyst til at løbe, når du er gravid.

Svaret er dog ikke et blankt JA eller NEJ.

Spørgsmålet er:

Er du bekymret for din babys velvære? Så er svaret nemlig, at løb er en sikker aktivitet for din baby, så du kan være helt rolig❤️

Men er spørgsmålet mere rettet mod en bekymring, om din egen bækkensundhed og sundhed generelt? Så er svaret lidt mere komplekst. For det kommer an på mange ting.

Løb yder en stor belastning på din kropskerne (mave, ryg og bækken) især når du er gravid. Så det vil være en god idé at være varsom.

Oplever du smerter eller blot gener under og / eller efter en løbetur? Så kan det tyde på, at du vil have bedst af at stoppe op og undersøge sagen nærmere.

Læg vejen forbi en GynObs fys, som kan undersøge, om din bækkenbund er i en position, hvor den kan modstå en høj belastning.

Samarbejd med en træner, der har styr på en gravidkrops behov og udfordringer, og læg en strategi for, om du kan, og hvordan du kan, fortsætte med at løbe mens du er gravid ❤️