Havregrød der er god for din hud og dit bindevæv

Vi overnatter ofte hos min mor, når vi besøger hende. Og vi er så heldige at stå op til et veldækket morgenbord med persiske pandekager til de to små piger, og æg, brød og alt mulig andet godt til os voksne. Sidste weekend overraskede hun dog med en hel særlig ret, som jeg elsker — persisk havregrød.

Persisk havregrød

En de mange gode minder jeg har, fra min barndom i Iran, er nemlig denne skønne grød.

Vintrene i Iran var meget kolde, og jeg husker, at vågne op til duften af den persiske havregrød på de kolde vinter morgener. Grøden smagte godt og gled hurtigt ned. Og den holdt mig varm helt ind til min kerne, når jeg bevægede mig ud i kulden og afsted til skole.

Hvad er forskellen på persisk havregrød og den, som vi plejer at spise i Danmark? Proteinerne samt de collagene fibre, som din hud og bindevæv har stor gavn af!

Havregrøden bliver nemlig lavet på en fond af kylling eller kalkun med ben, som bidrager med collagene fibre til retten, hvorefter man også kommer små stykker af kylling eller kalkun kød i havregrøden sammen med en teske varm olie og kanel + sukker.

En skål kærlighed med en dejlig kombination af proteiner, kulhydrater og fedt, som din krop behøver for at holde dig varm, mæt og energisk i løbet af en kold vinterdag. og ekstra kærlighed til din hud. 🍲💜 

Opskrift på havregrød med kylling:

Ingredienser til ca. to personer:

  • 4 Kyllingelår med ben

  • 1/2 løg

  • 1 teske salt

  • 1 dl havregryn

  • 2dl fond af kylling

  • 1 teske smeltet smør eller varm rapsolie

  • kanel

  • sukker

Fremgangsmåde:

Kog kyllingelår i en gryde med vand, salt og løg til de er gennemkogte og møre.

Kog havregryn i en smule vand, så de bliver bløde. Tilsæt fond og lad grøden langtidssimre. Rør i grøden i ny og næ. Hvis du er utålmodig (det er jeg!) så kan du blende grøden med en stavblender. Men så skal du bruge mindre fond, da grøden ellers bliver for flydende. Start med 1 dl fond og tilsæt evt. lidt mere ad gangen ind til grøden får en næsten glat konsistens.

Pil kødet af kyllingelårene og hak dem i små stykker.

Servér den lune grød med et drys kyllingekød (eller en håndfuld kød - hvad du bedst kan lide), 1 teske varm olie og godt med kanel og sukker.

Velbekomme!