Den store hemmelighed om gravid- og efterfødselstræning

Dengang jeg startede min virksomhed, var min aller største mission at hjælpe gravide med at bevare deres sundhed, bevægelighed, og styrke, samt hjælpe efterfødselskvinder med at vende skadesfrit tilbage til deres hverdag og evt. en given sportsgren. Jeg vidste, at det krævede en særlig indsigt i kvinders core fysiologi og anatomi og samtidig en dyb indsigt i den gravide krop samt efterfødsels-kroppen. Det var bare ikke nok, at jeg selv havde prøvet det på min egen krop. Det var kun starten!

Det syntes dog som om, at alle kendte til, hvad der for mig virkede som den absolut store hemmelighed.Jeg søgte og søgte, gravede og pillede i al den viden jeg fandt og kunne konstatere, at der IKKE var nogen hemmelighed. Der var bare ikke rigtig nogen viden omkring de spørgsmål jeg havde. Den viden jeg fandt om delte mavemuskler og dennes opståen samt helingsprocessen var meget overfladiske. Anbefalingerne omkring hvordan en gravid burde træne gav ikke rigtig mening og var ikke velbegrundede, selvom det var dygtige fagfolk, der fremsatte dem. Der var ligesom bare nogle brikker, der manglede.

Det har været krævende først at kortlægge, hvad jeg (og egentlig mange andre i mit felt) egentlig ikke ved nok om, for derefter at finde frem til svarene og stykke dem sammen til den strategi, der forbinder det hele.

Strategi er nemlig nøgleordet. Ikke et "flad mave på 12 dage" program. Heller ej "lav disse 4 øvelser resten af dit liv" eller "bikiniklar på 4 uger". Dét, sådanne programmer bl.a. har til fælles, er, at de ikke er individualiserede nok. De tager ikke højde for, hvor du er i din process, din anatomi, din kropsbevidsthed og meget mere, som du selv bliver nødt til at kende til.

Du vil så sikkert gerne vide, hvad jeg mener med “Strategi”! DET KAN DU LÆSE OM HER :)